De ICT inkoopcombinatie is vandaag gestart met de internetportaal voor de aangesloten leden. In de adviesraad kwam naar voren dat de ICT inkoopcombinatie de doelstelling ¨meer marge voor lokale ICT partijen¨ middels gezamenlijke inkoop snel tot uitvoering moest brengen. Hiervoor is een samenwerking gezocht met meerdere Operators, distributeurs en inkoopcombinaties, die samen in staat zijn om de inkoopkracht van het netwerk te bundelen.

Van belang was dat het inkoopmanagement, het resource management, kennisdeling en een marktplaats op landelijk niveau geregeld worden, evenals de marketing voor de totale formule. Dit waren stuk voor stuk functies die via een internetportal gerealiseerd kunnen worden, zodat hierdoor de bestaande regionale functies van de deelnemers niet hoeven te veranderen.

Wat is de doelstelling van dit internetportaal?

  • marktplaats voor vraag en aanbod van cloud en telecom diensten (Cloud Distributie portal);
  • inkoopvoordeel voor alle ICT dienstverleners;
  • eindklant toegang tot portaal ICT dienstverlener;
  • kennisoverdracht naar ICT-bedrijven;
  • service en support voor aangesloten ICT dienstverlener (kennisbank).

Naam van internetportaal is Cloud Distributie

De naam die ICT inkoopcombinatie gebruikt voor het internetportaal is Cloud Distributie. Cloud Distributie is een makkelijk te gebruiken webportal die gebruik maakt van open Flux van Destiny voor real time beheer van telefonie en cloud applicaties. De portal is ontwikkeld voor ICT dienstverleners, die onder eigen merknaam, telefonie en cloud diensten willen leveren en hun eigen marge willen bepalen.

Wat maakt de Cloud Distributie portal anders?

De Cloud Distributie portal is anders en biedt operator (distributie) tarieven. Cloud Distributie is gebaseerd op een “ICT dientsverlener eerst” model, de ICT dienstverlener is de trusted advisor voor netwerken, telefonie en applicaties. Leden maken direct gebruik van wholesale inkoop tarieven. Leden Bepalen zelf de marge en bieden real time telecom en cloud diensten aan van KPN, Eurofiber, Ziggo zakelijk, Tele2, Destiny, DSD, 3CX, Avaya, Xelion, Mitel en vele andere diensten.